image notice
La franquícia de neteja de tapisseria creix a l'estranger i vol guanyar 25 milions de BRL el 2021

Augmentar els ingressos un 25% i guanyar 25 milions de BRL són els objectius de l'empresari badian Fritz Paixão, de 36 anys, per al 2021. És propietari de CleanNew, una franquícia de desinfecció i blindatge de tapisseries, amb operacions als Estats Units (Miami i Orlando), Colòmbia (Barranquilla, Bogotà, Cali) i Argentina (Buenos Aires), a més de Brasil, on es concentra la major part de la xarxa.

Però qualsevol persona que pensi que els emprenedors sempre han seguit el camí dels negocis s'equivoca. El gust per l'esport a l'adolescència va portar a Fritz a buscar coneixements en medicina i a optar per llicenciar-se en fisioteràpia. Tanmateix, la dificultat del mercat de la professió escollida el va fer revisar la seva trajectòria professional.

L'any 2009, un any després d'acabar els estudis superiors a Salvador, va decidir provar-se a actuar a Rio de Janeiro. Després de molt d'esforç, va aconseguir acollir l'Operació S2, un reality show al canal Multishow sobre les relacions. No obstant això, uns mesos després, el programa va acabar i Paixão es va deixar anar. Desanimat de buscar espai a l'escenari, va preferir tornar a Bahia, la seva terra natal.

Allà va conèixer la seva xicota i actual dona, Laís Paixão. A causa de la relació, va decidir adquirir una propietat i va entendre que necessitaria una nova font d'ingressos si volia portar una vida còmoda. "Vaig comprar l'apartament sense tenir diners per pagar. Vaig tenir un any per cobrar l'import, obrir un negoci i començar a pagar les quotes”, recorda Fritz.

La sortida va ser rentar cotxes en un condomini de luxe a Salvador, especialment enfocat al públic femení. “Hi havia una cultura d'homes que portaven el cotxe per rentar-se abans de les cites de futbol o familiars els caps de setmana. Però no les dones. Per tant, amb un servei diferenciat, aquesta era la nostra estratègia”, diu.

No obstant això, va sorgir una nova dificultat: els condominis no permetien rentar cotxes fora de l'horari comercial. Va entrar en joc la persuasió adquirida en els dies del teatre a Rio de Janeiro. “Vaig haver de conèixer els residents, jugar a tennis i xerrar, organitzar una convenció i posar el nostre servei a l'acta de l'edifici”, recorda.

Ho va aconseguir i, l'octubre de 2015, va donar servei al primer condomini. Amb la confiança dels veïns i el poder del boca-orella, en quatre mesos va arribar a altres cinc edificis de gamma alta i va atendre uns 500 clients.

La qualitat dels serveis que ofereixen els cotxes ha obert noves oportunitats als emprenedors. “Molts clients van començar a demanar les mateixes tasques de neteja que jo feia amb la tapisseria de cotxes per a la neteja de sofàs”, diu. Malgrat els esforços per satisfer la seva nova demanda, en Fritz es va adonar que els processos de neteja eren molt diferents.

Font: revistapegn.globo.com

Arrow back

Tornar