image notice
La franquícia de neteja de sofàs creix 10 vegades en 6 anys i preveu obrir 8 unitats a l'estranger

L'empresari Fritz Paixão diu que treballar amb la neteja de tapisseries mai va ser el somni de la seva vida, però que va aprofitar l'oportunitat quan va sorgir. Creada l'any 2015 en un aparcament de condominis a Salvador, CleanNew és una xarxa de franquícies especialitzades en neteja i blindatge de tapisseries.

L'expectativa de l'empresari és augmentar els ingressos en un 25%, arribant als 25 milions de R$ a finals d'aquest any, i ampliar les operacions en territori nacional i internacional. Avui dia, CleanNew compta amb 38 unitats repartides per 22 estats brasilers i opera a tres països de l'estranger: Argentina, Colòmbia i Estats Units.

Com va néixer l'empresa? Paixão es va graduar en fisioteràpia, va treballar amb la piscicultura (piscicultura) i com a presentador d'un programa de televisió abans d'emprendre el camí de la neteja de la tapisseria. Quan va començar el negoci, Paixão s'anava a casar i volia comprar un pis per a la nova etapa de la seva vida, però no tenia els diners per a això.

Es va apostar per rentar cotxes dins de condominis de luxe a Salvador per obtenir uns ingressos més alts i, amb el temps, els clients van començar a demanar a l'empresa que fes el mateix servei de tapisseria a l'interior de les seves cases. “Vaig invertir en la maquinària necessària i els mateixos clients van començar a fer derivacions. Vaig veure que el model de negoci estava preparat i em vaig centrar en el sector residencial”, diu l'empresari.

Durant el dia, els empleats de l'empresa netejaven la tapisseria i, a la nit, rentaven els cotxes. L'elevada demanda feia insostenible mantenir ambdues parts del negoci i Paixão va haver d'escollir quin camí seguir. La decisió va ser fàcil, basada en una calculadora: vaig guanyar 250 BRL rentant 10 cotxes, la mateixa quantitat que vaig guanyar en una hora rentant un sofà.

Què fa que CleanNew sigui diferent per a Paixão? El blindatge és un procés d'impermeabilització creat per l'empresa. A més de la tècnica desenvolupada per l'empresa, els franquiciats utilitzen el seu propi producte que no es comercialitza.

Qui pot ser franquiciat? Qualsevol persona interessada en la zona. Paixão diu que el cost de la franquícia varia de R$ 44.000 a R$ 140.000, depenent de la mida de la ciutat: les ciutats més petites tenen un cost més baix. El preu inclou productes inicials, equipament i tarifa de franquícia.

"El meu objectiu dins de l'empresa és transformar la vida dels nostres inversors. Avui no només busquem franquiciats que tinguin capital, ens agraden les històries, gent que vulgui afrontar el repte”, diu l'emprenedora.

El cost de les unitats internacionals oscil·la entre els 50.000 i els 250.000 dòlars segons la regió.

Quina és l'expectativa d'ingressos per a aquest any? El 2015, any de la fundació de l'empresa, els ingressos van ser de 150.000 R$. L'any següent, quan CleanNew va adoptar el sistema de franquícies, va augmentar fins als 2,5 milions de R$. Per al 2021, l'objectiu és arribar als 25 milions de BRL.

Estratègies d'expansió
A finals d'any, Paixão vol obrir 50 unitats al Brasil, a més d'invertir en estratègies d'internacionalització de la marca.

La companyia obrirà almenys 8 noves franquícies a l'estranger, que ja estan negociades: dues als Estats Units (a Orlando i Boca Raton), tres a Colòmbia (a Barranquilla, Cali i Medellín) i tres a Espanya (a Madrid). , Mallorca i Barcelona). L'objectiu és obrir 20 noves unitats a l'estranger a finals d'any. Itàlia és un dels països en negociació.

Per a l'emprenedor, la internacionalització era fonamental per donar més credibilitat a la marca. Avui dia, les franquícies a l'estranger tenen unes característiques pròpies per adaptar-se a la realitat dels països on es troben, ja sigui amb canvis en la manera d'oferir el servei o relacionats amb els problemes legals de l'empresa.

Font: 6minutos.uol.com.br

Arrow back

Tornar